the ecological village

© Copyright. All Rights Reserved.

the ecological village


"It's almost like an medieval village that has rerised from the ashes in the middle of Södermanland countryside"

This ecological village gathers around a central idea of a possible sustainable life on the countryside with a short train distance to Stockholm. The ecological village designed to be a place where lowtech farming techniques meat hightech sustainable technology. It's also a project where traditional skilled craftmanship meets cutting edge factory and digital fabrication.


The village is a place to live and work in, with a minimal carbon footprint.


The proposal contains a group of freestandning villas, a row of rowhouses, a central cultural hub and surrounding farming facilities, all constructed in wood.























type: detailplaning proposal
year: 2017-2019
size: 2800 m
2
location: Gnesta, Sweden
client: private